Z zawodu i pasji dietetyk kliniczny. Ukończył studia z tytułem magistra Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Dietetyka jest dla niego czymś więcej niż tylko redukcją masy ciała, to przede wszystkim interdyscyplinarna wiedza z zakresu żywienia, medycyny, fitoterapii, a także psychologii. 

Do jego głównym zainteresować należą :
choroby dietozależne takie jak choroby tarczycy, insulinooporność, WZJG, choroba Crohna, grzybice układu pokarmowego oraz przede wszystkim problemy z mikrobiotą jelitową (SIBO, IMO, SIFO). 

Mikrobiota jelitowa jest dla niego nie tylko jednym z aspektów, jego działalności zawodowej, ale przede wszystkim wielką pasją.
W pracy ceni sobie podejście do pacjenta i przyjazną atmosferę, tak aby wizyta była nie tylko rozmową, ale również nauką i wspólnym czasem wyznaczania nowych zmian.

 Uwielbia książki.  muzykę, ale także historię i kulturę dawnych Słowian .

Jego pasją są również media społecznościowe, gdzie dzieli się zarówno swoją wiedzą jak
i kreatywnością.

Dodatkowe aspekty  działalności:

– układanie planów suplementacji i celowanej probiotykoterapii

– praca w social mediach,

– edukacja żywieniowa dzieci

– praca z osobami z zaburzeniami psychobiomu

– pasożyty